Ingrediente pentru o tarta cam de 27 cm :
Aluat de foietaj
Prune 700-800 grame , taiate felii subtiri, marinate pentru minim 2 ore in:
3- 4 linguri de miere ( ajustati in functie de gust),
1 lingurita suc de ghimbir,
un sfert de lingurita de nucsoara,
1 lingurita de scortisoara,
cateva picaturi de rom.
Zahar brun - 1 lingurita (optional)
Preparare:
Intindeti
aluatul de foietaj in forma de tarta ( de obicei aluatul de foietaj
cumparat se umfla destul de mult la coacere, de aceea eu prefer sa il
mai subtiez prin intindere cu rasucitorul). Dupa ce l-ati intins, il
intepati cu furculita pe toata suprafata (pentru a nu se umfla),
presarati zaharul brun pe aluat si incepeti sa asezati feliutele de
prune. Pentru a obtine o tarta cu forma din imagine, asezati feliile de
prune foarte stranse, incepand din exterior catre interior.
Optional, puteti pune peste prune putin ( 1-2 linguri) suc lasat de prune. Se coace la foc mediu, 20-30 minute.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu