joi, 19 iulie 2012

Soufflé de citrice

Dragi prieteni,

Prin plimbarile mele pe internet, am gasit aceasta reteta de Soufflé de citrice care apartine chefului Patrick Henriroux . Este un desert delicat care trebuie servit si mancat imediat.
Inainte de a va apuca de reteta, ganditi-va daca aveti recipiente mici termorezistente ( pentru 5-6 portii individuale, mici).

Ingrediente pentru 5 portii mici:
150 grame de iaurt grec gras ( in cazul meu) sau o branza gen Philadelphia
coaja rasa de la o lamaie verde si de la o portocala
24 grame de Maizena
3 oua ( galbenusuri si albusuri)
45 grame de miere
45 grame zahar

Preparare:
Ungeti cu unt recipientele in care veti pune souffleul si bagati-le la frigider. lasati 10 minute dupa care mai dati inca o data cu unt si presarati cu zahar tos, inclusiv pe marginile interioare.
Intr-un vas, amestecati iaurtul/branza, coaja rasa, maizena, galbenusurile si mierea.
Bateti albusurile spuma si adaugati zaharul.
Amestecati cu grija cele doua preparate ( adica cu o spatula, amestecati de jos in sus, miscari de rotatie).
Varsati in recipiente, umpleti 3/4  .
Puneti la cuptor la 180 de grade pentru  +/ - 20 de minute, in functie de cuptor. Trebuie sa creasca frumos, fara sa se arda.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu