joi, 11 octombrie 2012

Coq au vin




Aceasta reteta poate fi preparata si doar cu pulpe sau cu pulpe si piept de pui dar reteta originala este asa:

Ingrediente:
1 pui/ gaina /cocos de tara (daca e posibil, daca nu, aveti in vedere ca puiul crescut in baterie se reduce pe jumatate in timpul prepararii, deci prevedeti mai multa carne), taiati carnea in bucati, pe care le marinati 12 ore in:
1 litru de vin rosu sec ( de calitate)
200 grame bacon afumat in bucati ( va recomand pe cutiile de bacon marca Megaimage, cele mai potrivite)
4 morcovi mari, taiati in rondele
2 foi de dafin
sare, piper

In plus, aveti nevoie de :
500 de grame ciuperci
60 grame faina
4 linguri de ulei de masline
20 de grame de unt

A doua zi sau dupa 12 ore:
Strecurati puiul cu ingredientele marinate,  puneti deoparte marinata strecurata.
Separati foile de dafin, rondelele de morcovi si bucatile de bacon.
Intr-o cratita cu peretii grosi, incingeti uleiul cu untul si cu kaizerul , dupa care rumeniti bucatile de pui ( pe rand,daca nu incap toate bucatile), doar pentru a prinde o culoare aurie.
Dupa ce ati rumenit toata carnea, adaugati faina peste carne, amestecati putin si adaugati marinata strecurata. Carnea trebuie sa fie acoperita de marinata, daca nu este acoperita mai puteti completa cu vin rosu.
Aduceti la fierbere dupa care micsorati focul la minim.
In acest timp, ciupercile taiate in bucati, le trageti in 1 lingura de unt, pana cand iese toata apa din ele.Dati deoparte.
Dupa o ora, adaugati in cratita ciupercile si morcovii, asezonati si continuati cu inca 1 ora de fierbere la foc foarte mic. Verificati carnea cu cutitul, ar trebui sa fie foarte moale in acest stadiu. Depinde si de ce carne ati folosit.
Puteti face o garnitura de orez ( orez salbatic in cazul meu) sau tagliatele.
Pofta buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu