sâmbătă, 20 octombrie 2012

Pulpa de miel cu ratatouille


Ingrediente:

1 pulpa de miel cu os de aproximativ 2 kg
5-6 catei de usturoi
ulei de masline
cimbru

Preparare:
Se aprinde cuptorul la foc iute.
Faceti mici incizii in carnea de miel, infigeti cateii de usturoi, ungeti cu ulei de masline, presarati cu cimbru, asezonati. Asezati in tava, cu putina apa si unt.
Reduceti focul la intensitate medie, introduceti in cuptor pentru aproximativ 40 de minute, pentru o carne rosé.
Secretul este sa il "udati" cat mai des cu sucul pe care il lasa. Daca e  necesar adaugati cate putina ( putina!)  apa in tava.

Ratatouille:
1 vanata in cuburi mai mari
2 ardei grasi rosu si verde cuburi
1 dovlecel cuburi
2 ceape tocate marunt
4 rosii cuburi mici
2 catei de usturoi
1 dafin
1 lingura de zahar
4 linguri de ulei de masline
ardei chili (daca va place) tocat

Preparare ( trebuie respectata ordinea) si adaugati ulei daca este necesar:
Incingeti uleiul si rumeniti legumele incepand cu : vinetele, scoateti, continuati cu dovlecelul, puneti deoparte, dupa aceea ardeii. Lasati deoparte legumele. Adaugati putin ulei in cratita in care ati rumenit legumele si caliti ceapa, peste ceapa calita se pun rosiile, 1 pahar de apa, aduceti la fierbere, dupa care reduceti imediat focul si adaugati legumele rumenite, usturoiul, dafinul, sarea si piperul. Lasati la foc mic cam 20 de minute, adaugati dupa gust zaharul si chili. Daca rosiile nu au colorat suficient, puteti pune in plus 1-2 lingura de boulion ( in functie de preferinte).

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu