luni, 21 mai 2012

Flammeküche


Flammeküche sau tarta flambata este originara din zona Alsaciei, Franta. Traducerea ad litteram ar fi "copt în flama". Este un fel de tarta sau un altfel de pizza. Daca va place smantana, ceapa si baconul , cu siguranta veti gasi  aceasta tarta fina si crocanta,  delicioasa. Mie imi place foarte mult !
Ingrediente pentru 1 persoana:
Blat:
130 grame faina
30 ml ulei
sare
apa
Garnitura:
50 grame smantana mai grasutza
50 de grame branza gen Philadelphia ( daca nu aveti, puteti pune doar smantana)
o ceapa medie
80 grame  bacon afumat în bucati ( va recomand acest bacon, pe care il puteti cumpara de la Mega Image; merge perfect cu reteta).

Preparare:
Aprindeti aragazul la maxim. Cuptorul trebuie sa fie foarte incins.
Amestecati toate ingredientele pentru blat, adaugati apa suficienta pentru a transforma totul intr-o coca normala. Etalati-o  foarte fin, cu sucitorul.Ridicati putin marginile, astfel incat sa nu curga pe langa smantana, pe care o veti adauga in curand. 

Ii puteti da forma rotunda ( cu o forma de tarta)  sau nu. Asezati-o pe o hartie de copt si dupa in forma in care doriti sa coaceti. Lasati deoparte.
Atacam garnitura:
Ceapa se taie rondele. Incalziti putin unt si ulei si adaugati ceapa.


Ceapa trebuie sa devina moale dar nu colorata. Adaugati putin vin alb si lasati pana la evaporare. Opriti focul si lasati deoparte.
Ultima etapa: etalati branza crema, apoi smantana, peste blat, dupa aceea ceapa si deasupra, ultimul strat, baconul.





Dat fiind ca temperatura cuptorului este extrem de ridicata, tarta se va coace foarte repede. Cam 10 minute pentru mine. Stati cu ochii pe ea!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu