1. Piure:
1 cartof
30- 40 grame de lapte
1lingurita de smantana
1 lingurita de unt
1/2 lingurita de piure de usturoi confit (reteta aici)
4-5 masline taiate in bucati
sare,piper
2. Decor:
o jumatate de ardei rosu copt, taiat in fasii foarte subtiri, tinute o ora in 1 lingura de ulei cu usturoi+ sare
3. Cotlete de miel - 2/3 bucati
Preparare piure:
Cartoful se pune la fiert impreuna cu un fir de cimbru. Intre timp, puneti laptele la incalzit in care ati adaugat lingura de usturoi confit.
Cartoful fiert se zdrobeste cu furculita pentru un aspect neuniform, se adauga laptele cu usturoi, untul si samantana, maslinele tocate, se asezoneaza. Se pastreaza la cald.
Pregatiti farfuria. Daca aveti o forma, umpleti-o cu piureul, daca nu, dati forma pe care o doriti.
Incepeti sa aplicati fasiile de ardei. Eu am inceput dinspre exterior spre interior, incarcand sa dau o forma de trandafir.
Cotletele de miel:
Se pune la incins 1 lingura de unt. Daca untul sfaraie , puneti cotletele in tigaie . Frigeti-le bine pe ambele parti, cand sunt frumos colorate scoateti-le si asezati-le pe farfurie. Sarati-le cu sare grunjoasa de mare.
Pofta buna!
P.S. La aceste cotlete pregatisem si un sos alb de usturoi confit insa nu dadea bine in poze. Reteta este aici http://mygarden17.blogspot.com/2012/03/sos-alb-de-usturoi-confit.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu