luni, 26 martie 2012

Scoici St.Jacques insotite de midii si sos cremos

Ingrediente pentru 2 persoane :
2  cepe echalotte , tocate marunt
60 grame de unt de calitate
120 grame ciuperci, curatate si taiate in felii subtiri
1 lingura  de vermut alb
1 lingura  de coniac bun
200 ml de smantana 35 % ( am folosit smantana pentru frisca)
200 ml  de lapte
1 gram de sofran
250 grame de scoici St.Jacques*
250 grame de midii *
1 1/2 lingura ( de supa) de faina de porumb ( Maizena- gasiti in supermarketul Carref...)
fumé de peste/ cub peste fara lamaie ( daca nu gasiti, merge si fara)
sare,piper
1 lingura  de patrunjel

Atacam:

1. Ceapa tocata se caleste in untul incins.



 2. Daca ceapa s-a inmuiat si a capatat o culoare aurie, adaugati ciupercile, lasandu-le pana cand se evapora toata apa. Se adauga  vermutul si coniacul. Se da la o parte.

3. Laptele , sofranul, smantana se aduc la fierbere si dupa aceea se ia de pe foc, se acopera.Se lasa cam 10 minute.
4. Dupa cele 10 minute, puneti laptele din nou pe foc adaugand peste el si amestecul de ciuperci.
5. Intre timp amestecati faina de malai (are rolul de a ingrosa sosul)  cu  2-3 linguri de lapte, pana devine  un lichid omogen.
6. Daca laptele si ciupercile au ajuns la fierbere, adaugati lichidul cu faina de malai. Lasati in continuare pe foc 1-2 minute, amestecand incontinuu.Asezonati, dupa care adaugati scoicile si midiile, si lasati sa fiarba  10 minute. Verificati daca scoicile si midiile sunt fierte asa cum doriti, in caz contrar mai prelungiti cateva minute.

7. Pregatiti painea...veti intelege dupa aceea :) Pofta buna!

* ( puteti folosi doar scoici St.Jacques sau doar midii precum si bucati de peste)








2 comentarii:

  1. M-ati facut sa lacrimez, doamna! De pofta si de de o adanca emotie gurmanda :)). Succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu era in intentia mea:).Multumesc!

    RăspundețiȘtergere