sâmbătă, 31 martie 2012

Piure de usturoi confit

Ingrediente:
15 catei  de usturoi curatati
1 lingurita de aromate: dafin, cimbru, rozmarin
ulei de masline
Preparare:
1. Cateii de usturoi se pun intr-o cratita de fonta, se adauga aromatele (ar fi bine daca puteti lega cu un fir alimentar daca nu,  vom strecura la sfarsit) si se acopera cu ulei de masline
2. Se pun la foc mic si se acopera cu un capac
3. Imediat ce se aude un mic zgomot de fierbere se ia de pe foc, se amesteca usor
4. Se asteapta racirea uleiului
5. Odata racit ( chiar caldut) se repune la foc mic
6. Se repeta operatia de cate ori e necesar ( la mine de vreo 5 ori) pana cand usturoiul are o culoare aurie iar cutitul intra foarte usor in el
7. Strecurati
8. Uleiul il puteti pune intr-un pulverizator si il folositi la salate sau pentru pulverizare pe carne de rata sau miel
9. Cateii de usturoi, ii zdrobiti iar piureul care va ramane il puteti transforma intr-un sos alb fin ( reteta aici) sau puteti adauga la un piure de cartofi ( reteta aici ).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu