Ingrediente pentru 2 persoane :
110 grame fructe rosii proaspete sau congelate
50 grame apa
50 grame de zahar Muscovado
1/2 lingurita scortisoara si nucsoara
un strop de esenta de rom
2 rondele de pandispan/ blat
2 albusuri + 4 linguri de zahar + 2/3 picaturi de zeama de lamaie ( pentru bezea)
inghetata de vanilie
Preparare:
1. Reglam cuptorul la foc iute ( 200-250 grade) pentru coacere tip grill (adica foc sus).
2. Punem apa la fiert cu zaharul Muscovado. Cand zaharul s-a topit, adaugam scortisoara, nuscoara si romul iar la sfarsit fructele rosii. Lasati-le cateva minute, amestecati usor, fara sa le zdrobiti. Luati de pe foc si lasati fructele sa se raceasca.
3. Pregatiti bezeaua ( albusurile se bat spuma, se adauga la sfarsit 4 linguri de zahar si cateva picaturi de zeama de lamaie).
4. Feliile de pandispan ( grosime de 1 cm la mine) se ajusteaza pe dimensiunea farfuriei in care doriti sa serviti / sa mancati acest desert. Puneti cate o felie in fiecare farfurie.
5. Peste pandispan adaugati fructele rosii si sosul lor .
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu