luni, 26 martie 2012

Fructe rosii sub nori albi




Ingrediente pentru 2 persoane :


110 grame fructe rosii proaspete sau congelate
  50 grame apa
  50 grame de  zahar  Muscovado
  1/2 lingurita  scortisoara si  nucsoara
  un strop de esenta de rom
  2 rondele de pandispan/ blat
  2 albusuri + 4 linguri de zahar + 2/3 picaturi de zeama de lamaie ( pentru bezea)
  inghetata de vanilie

Preparare:
1. Reglam cuptorul la foc iute ( 200-250 grade) pentru coacere tip grill (adica foc sus).
2. Punem apa la fiert cu zaharul Muscovado. Cand zaharul s-a topit, adaugam scortisoara, nuscoara si romul iar la sfarsit fructele rosii. Lasati-le cateva minute, amestecati usor, fara sa le zdrobiti. Luati de pe foc si lasati fructele sa se raceasca.






3. Pregatiti bezeaua ( albusurile se bat spuma, se adauga la sfarsit 4 linguri de zahar si cateva picaturi de zeama de lamaie).
4. Feliile de pandispan ( grosime de 1 cm la mine) se ajusteaza pe dimensiunea farfuriei in care doriti sa serviti / sa mancati acest desert. Puneti cate o felie in fiecare farfurie.
5. Peste pandispan adaugati fructele rosii si sosul lor .

6. Peste fructele rosii adaugati 2 linguri generoase de inghetata de vanilie .

7. Peste inghetata puneti cu fantezie bezeaua si bagati farfuria la cuptor, 2-4 minute (in functie de cuptor). Supravegheati incontinuu ( puteti lasa usa cuptorului semi-deschisa) si scoateti rapid cand bezeaua s-a colorat frumos. Se serveste imediat!
Pofta buna!
  





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu