miercuri, 2 mai 2012

Spaghetti alla Puttanesca

Secretul acestor spaghete consta in fierberea indelungata, la foc mic, a sosului ( 30/40 minute, nu trebuie sa va fie foame :)) si  in ingredientele de calitate (stiu, ma repet...): masline conservate in ulei nu in apa cu chimicale, conserva de pulpa de rosii, de marca buna,  (la vara, mai bine, rosii proaspete), ulei de masline cu gust ( cel din supermarket e de calitate slaba dar daca cumparati varianta bio, e mai "bunicel").  De asemeni, ansoa-ul il adaugati cand sosul e aproape gata. Nu uitati ca asezonarea tuturor mancarurilor voastre este capitala. Si rezultatul depinde de talentul bucatarului :).

In viitorul apropiat, voi publica si cea  mai buna reteta de paste Carbonara si secretul lor :).

Ingrediente pentru 1 portie:
200 grame spaghetti/ 1 persoana (fierbeti pastele mai putin cu 1 minut fata de ce este scris pe cutie)
300 de grame de rosii decojite, cuburi ( 3/4 din o cutie mica)
2 catei de usturoi
3-4 linguri de ulei de masline
1 lingura masline negre, tocate marunt ( sau pasta de masline)
1 lingura de capere tocate
1/2 borcanel de cateva zeci de grame /cutiuta de ansoa in ulei, zdrobit cu furculita sau tocate in bucati mici
ardei iute rosu ( pentru cine prefera picant)
sare, piper
busuioc

Preparare:
Intr-o tigaie mare ( sa incapa si spaghetele), incalziti uleiul de masline. Dupa ce s-a incins, puneti rosiile, caperele, ardeiul iute (dozati in functie de preferinte, 1/4 sau mai mult/ mai putin) si maslinele. Adaugati sare  (aveti grija ca ansoa-ul este si el sarat). Puneti un capac si lasati cam 30 de minute la foc mic. Cand sosul e aproape gata, adaugati ansoa-ul. Daca va place ansoa-ul, asa cum e cazul meu, puteti pune 3/4 din o cutiuta de ansoa.
Fierbeti pastele, asa cum am spus mai sus, 1 minut in minus. Strecurati-le, puneti-le in sos si mai lasati la foc iute, 20-30 de secunde.
Asezati in farfurie, adaugati piper proaspat rasnit si busuioc.

Pofta buna!




2 comentarii: