sâmbătă, 28 aprilie 2012

Clatite algeriene (Mahjoubas)


Am descoperit de curand aceasta reteta algeriana si mi s-a parut  apetisanta. Nu am fost dezamagita...
Reteta este pentru 12 "clatite".
Aluat:
500 grame faina de grau dur (puteti pune si 250 grame faina dura si 250 faina normala)
apa calduta pentru framantare ( aluatul trebuie sa devina suplu)
1 lingurita de sare
un bol/farfurie cu putin ulei
Umplutura:
3 cepe mari, tocate marunt
4 rosii decojite sau o cutie de rosii decojite, taiate in cuburi
3 catei de usturoi zdrobiti
1 lingurita de chimen
Harissa ( sos algerian picant, in tub, il gasiti in mai toate supermarketurile)
Preparare:
Amestecati faina cu sarea.
Puneti treptat apa pana aluatul devine dur.
Inveliti in folie de plastic si lasati-l 20 de minute.
Intre timp, puneti ceapa la calit si dupa aceea adaugati restul de ingrediente. Lasati la foc mic pana se evapora toata apa.

Atacam iar aluatul: se framanta timp de 15 minute timp in care il stropiti cu apa, putin cate putin. Nu am cantitatea exacta, depinde si de faina. Oricum, la inceput este putin lipicios dar ulterior veti  obtine un aluat elastic, usor, nelipicios. Acest aluat va trebui intins foarte subtire fara sa se rupa. Lasati-l deoparte pentru 5 minute, acoperit.
Dupa ce au trecut cele 5 minute, puneti ulei pe palme si impartiti aluatul in 12 bucati de marimea unor mandarine.
Asezati-le pe o tava unsa cu ulei si acoperiti, pentru a nu se usca.
Fiecare bucata de aluat se intinde foarte-foarte fin, folosind sucitorul/intinzatorul/facaletul.
Puneti 2 linguri de umplutura in mijlocul foii intinse, rabateti partea din stanga si partea dreapta, dupa aceea partea de sus si partea de jos. Ca un portofel sau ca un plic.Obtineti un patrat sau un dreptunghi.

Puneti putin ulei ( max 2 linguri) si prajiti pe ambele parti.

Mancati-le calde.
Puteti de asemeni, sa le umpleti cu branza topita sau cu ce va mai trece prin cap :).

Pofta buna!






Newsletter- trimiteti un mail (gol sau nu) si veti fi la curent cu postarile mele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu