marți, 24 aprilie 2012

Tempura de legume si inele de calamar




Dragi Prieteni,

Azi va prezint o reteta excelenta de Tempura. O puteti face cu felii de legume, calamar, peste,porc,etc. Ce trebuie sa stiti inainte: stergeti bine legumele, uleiul trebuie sa fie bine incins, pregatiti un platou cu servete de bucatarie, nu le suprapuneti dupa ce au fost preparate si mai ales mancati-le imediat! :) 
Ingrediente:
175 ml apa rece
1/4 lingurita de drojdie praf
150 grame faina
cateva cuburi de gheata
Legume diverse: dovlecei,ardei,ciuperci,flori de dovelcei,etc. 
Puteti face si cu: inele de calamar,creveti, felii de carne
Preparare:
Taiati legumele felii.
Intr-un bol puneti apa si gheata. Puneti faina si drojida. Amestecati putin, chiar daca are cocoloase.
Cand uleiul este incins, puneti legumele si lasati-le cateva secunde si intoarceti-le pe partea cealalta. Trebuie sa ramane albe. 
Asezati-le pe servete de hartie si presarati sare de mare.
Trebuiesc mancate imediat altfel se inmoaie.Cu sos de soia, chinezesc picant, maio...
Bon appetit!
Imi spuneti daca v-a placut?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu