vineri, 27 aprilie 2012

Escalop de vitel cu sos de smantana si ciuperci+ cateva felii de mere


Ingrediente pentru 2 persoane cu apetit de vrabiuta sau pentru 1 gurmand serios.
Nu cred ca mai este necesar sa va mai spun dar calitatea ingredientelor  este esentiala pentru orice preparat. Dati cantitatea pe calitate! :)

2 escalop de vitel
1 mar
2-3 linguri de smantana ( nu dietetica)
2 echalotte ( sau 1 ceapa mica galbena) tocate marunt
200 grame ciuperci taiate in felii
1lingura de unt
2 linguri de coniac ( Calvados daca aveti, ar fi super)
o felie de lamaie
un fir de cimbru + 1 foaie de dafin
sare, piper
Preparare:
1. escalopul se taie in fasii subtiri 


2. topiti untul, adaugati vitelul si lasati-l 3-4 minute sa se coloreze
3.adaugati ceapa tocata si ciupercile taiate felii subtiri, cimbrul si dafinul
4.amestecati putin 
5. stropiti cu coniac (pe foc iute) si flambati. Daca ati mai flambat stiti despre ce e vorba, pentru novici aveti grija cu flambatul. Flacara este impresionanta. Deci, Atentie! 
In foto, flacara este pe punctul de a se stinge.
6. Dupa flambare, se pune sare si piper, se adauga smantana si se lasa pe foc mic cam 20 de minute.
7.Intre timp marul il curatati, scoateti semintele, il taiati felii nu foarte subtiri, puneti deasupra cativa stropi de suc de lamaie si le puneti la "prajit"in putin unt, pana se inmoaie.
8. Gata, puteti aranja farfuria.









Newsletter :  trimiteti un mail (gol sau nu) si veti fi la curent cu postarile mele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu